Groene energie

Duurzame groene energie van BECO

BECO wil aan alle inwoners, bedrijven en instellingen in Bernheze groene energie leveren.

Bij BECO kan je stroom en gas afnemen. Onze stroom komt voor het overgrote deel van (98,7%) van windmolens op het Hollandse platteland; 1,3% is zonnestroom geproduceerd met zonnepanelen die op Texel liggen.
Onze stroom is 100% duurzaam van eigen bodem. Groen gas van BECO is gewoon aardgas. Dat kan helaas niet anders. Elke m3 die we gebruiken compenseren we door steun te geven aan een waterkrachtcentrale in India. Meer over dit project kun je lezen via deze link. Het doel van BECO is om alle stroom en warmte in Bernheze op te wekken. Help je mee? Dit kun je doen door nu over te stappen op groene energie van BECO.

Voor het kunnen leveren van energie (gas en elektriciteit) heeft BECO zich aangesloten bij DE Unie. Dit is een landelijke energieleverancier en ook een coöperatie zonder winstoogmerk. Groene, eerlijke en duurzame stroom en gas voor een scherpe prijs.

BECO is een lokale en duurzame energie coöperatie waar zowel particulieren als bedrijven en instellingen in de gemeente Bernheze lid en ook klant kunnen worden. BECO is een coöperatie waar de leden het echt voor het zeggen hebben en ook (mede)eigenaar zijn. De coöperatie heeft geen winstoogmerk, waardoor verdiensten terug zullen vloeien naar de aangesloten leden.

BECO presentatie groene stroom